Kapittel 44

Bryllupet

Den store dagen har kommet. På slottet er det stor aktivitet. Alle løper rundt for å påse at alt skal bli perfekt nå når de nærmer seg bryllups-seremonien, som skal avholdes i den store hagen. Det er lagt en lang rød løper langs hele alleen fra slottet og helt ut til den store hvite paviljongen. Der er det satt opp en rekke stoler på hver side av alleen.

Kongen skal selv vie det unge paret. Nå gjør han seg klar til seremonien.  Han er ikledd uniformen han kun bruker i viktige anledninger. Over skuldrene har han en kongeblå kappe med hvit pelskrage. Han står nå inne i paviljongen og veter på at brudeparet skal komme.

Dronning Juliana hjelper datteren med å gjøre seg klar til seremonien. Selv er hun ikledd en vakker sid kjole. På hodet har hun et diadem. Jade er ikledd en hvit brudekjole med et hint av lyseblått. Det lange lyse håret hennes er satt opp i en vakker topp, mens en lang korketrekker av håret hennes henger ned.

Hagen er full av festkledde gjester. Alle innbyggerne i Demitri er innbudt til å være med å feire den store dagen. Det vil si alle utenom tanten, onkelen og fetteren til Jade. De er den eneste som ikke tinte da Jade slo med gull-hammeren på slottet. De har nå blitt til is-statuer.

Derimot er Tjueåttes foreldre og alle hans 27 søsken er der. Det samme er Prins Tells foreldre, kongen og dronningen av Lateroma. Noors foreldre, Kong Neptun og Dronning Afrodite av Atlantis er også der, samt Annabelle og vikarlæreren, som har kommet fra De Vises Land. I tillegg har Jade bedt alle dyrene i Zoolandia. De er alle på plass og gleder seg stort til tre fantastiske dager med fest og moro.

Så begynner trompetene å spille. Det er et tegn på at seremonien er i gang. Alle gjestene har nå stilt seg på begge siden av alleen slik at de kan beskue brudeparet når de kommer nedover alleen.

Dørene til slottet går opp og brudeparet kommer tilsyne i døråpningen. Hånd i hånd beveger de seg sakte nedover alleen. Tjueåtte er ikledd en stilig uniform som han har fått i gave av kongen. Han kikker forelsket på sin kommende kone og smiler. Hun smilet tilbake. Det hele er særdeles vakkert.

«Til mine foreldres store fortvilelse har jeg aldri tidligere hatt lyst til å gifte meg, men nå har det endret seg.» Prins Tell hvisker til Jean.

«Brylluper pleier å ha den effekten på folk.» Jean hvisker tilbake.

«Det er vel ikke egentlig dette bryllupet som har den effekten på meg.» Prinsen rister på hodet.

«Hva er det da?» Jean snur seg og ser han inn i øynene.

«Det er deg!» Prins Tell tar hånden til Jean og kysser den. Jean kjenner en varme bre seg over hele kroppen. Hun klemmer hånden hans hardt og skal til å i noe, men følelsene tar overhånd, så hun bare smiler.

Så har brudeparet kommet frem til paviljongen hvor kongen venter. Alle gjestene setter seg på stolene og selve vielsen er i gang. Jades venner sitter ved siden av hverandre på første rad. Jo-Jo legger en arm rundt Noor og gir henne et raskt kyss. Så napper han Jean i armen og hvisker til henne.

«Tenk at vi klarte det, og at vi alle tre fant kjærligheten på veien.»

Jean nikker og smiler til Jo-Jo.

Hipp hipp hurra! Alle jubler

Det forelskede paret, Jade Isabelle og Prins Tjueåtte er nå smidd i hymens lenker og vi ønsker dem lykke til i alle sine dager.