Kapittel 37

Dimitri

Heldigvis så ble ikke edderkoppen med på ferden når Jade og vennene hennes nå befinner seg i et nytt fremkomstmiddel. I stedet er det en stor og vakker svane der. Prins Tell og Tjueåtte kikker seg forskrekket omkring. De er ikke like vant til de merkelige hendelsene som gjør at de kan forflytte seg rund mellom dimensjoner som de andre.

 

”Hva skjedde?”

 

”Dere har nå blitt med på ferden til en ny dimensjon.” Jean smiler og slå ut med armene. ”Hva den svanen gjør her, det vet jeg imidlertid ikke. Det får vi finne ut senere. Nå må vi sette kursen mot Liomsabella.”

 

Fremkomstmiddelet de nå sitter inni er et digert romskip. Det er blinkende lys overalt. Rundt i gangene går det mange forskjellige utenomjordiske personer. Noen har fine uniformer, mens andre har metallaktige kledninger. Alle smiler og nikker som om de kjenner dem alle fra før. Jade og vennene hennes nikker og smiler tilbake. Ingen sier noe mer. Så kommer plutselig en robot bort til dem. Den sier noe uforståelig og Jade rister på hode at hun ikke forstår. Da vinker roboten at de skal følge etter den. Det gjør de. Etter en kort omvisning på fartøyet, tar roboten dem med ned i bunnet på skipet. Deretter blir de etterlatt til seg selv.

 

”Hvor ble det forresten av svanen?” Jean kikker seg rundt.

 

Jade skal til å svare, men i det samme blir alle veggene og gulvet i bunn av romskipet til krystallklar is, som de kan se igjennom. De ser ut og ser lyset fra slottet i Liomsabella lyse opp flere mil i omkrets.

 

”Å, så vakkert det er!” Noor kikker beundrende på det vakre stedet.

 

”Se der!”

 

Tjueåtte peker på lyset fra en by lenger bort. I det samme åpner bunn seg på skipet og de daler ned på noe som ligner en skøytebane. I det samme Noor setter bena på isen så får hun skøyter på bena.

 

”Hva skjedde med deg?” Prins Tell kikker forundret på skøytene til Noor.

 

”Som du allerede vet, så er jeg jo en havfrue. Det vil si at jeg får halefinner når jeg kommer i vann. Det er oss også fortalt at vi vil få skøyter om vi kommer i kontakt med is, men jeg visste ikke om det var sant for jeg har aldri sett det før.”

 

”Nå vet du det!” Jo-Jo ler høyt.

 

”Ja, det gjør jeg!” Noor og tar noen piruetter rundt på skøytebanen.

 

I andre enden av banen står det parkert tre vogner som minner om bob-sleder. Alle setter kursen mot dem. Det er glatt, så flere av dem har problemer med å holde seg på bena. Vel fremme ved vognene, klatrer de opp i dem. Først Jade og Tjueåtte, deretter Jo-Jo og Noor og til slutt Jean og prins Tell. I det samme begynner vognene å røre på seg og snart suser de nedover en bob-bane i stor fart. De stopper ikke før de er kommet til byen Demitri. Der ser de at hele byen er frosset til is.

 

Jade og vennene hennes hopper ut av vognene og ser seg omkring. Alt og alle er nedfrosset. Alle husene har et glassaktig belegg rundt seg og alle de som engang spaserte rundt i gatene står hå helt stille som is-statuer.

De ser en nedfrosset liten jente som tydeligvis var ute og gikk tur med hunden sin da nedisingen plutselig kom over dem, og en mann som var ute og syklet.

 

”Vi må se å få tint opp disse her igjen!” Jade kikker på de andre. ”Men først må vi finne den siste nøkkelen.”

 

”Hva er stikkordet for Liomsabella og den 7. gåten?”

 

Jean ser spørrende på Jade, som tar arket med det siste stikkordet og gåten opp av skrinet.

 

”Stikkordet er ”De Svarte Ridderne” og gåten lyder slik:

 

Du kan satse og vinne

Eller tape og forsvinne

 

”Er det alt som står?” Tjueåtte himler med øynene.

 

”Ja, det er alt.” Jade nikker.

 

”Hvor kan man satse og vinne?” Jean tenker høyt. ”I en spillehall ville jeg tro, men finnes det en spillehall her?”

 

”Jeg så noe som så ut som en ishall med noen blinkende farger, i det vi kom akende ned hit. Jeg tror det var i det isbelagte fjellet der! Prins Tell peker. ”Kanskje det er en spillehall.”

 

Alle snur seg og ser bort på fjelltoppen han peker på.

 

”Hva om vi deler oss og går tre forskjellige veier bort dit. På den måten får vi lett over et større område.” Jo-Jo kikker på de andre.

 

”Du vil bare være alene med Noor du,” erter Jean.

 

”Sant nok, medgir Jo-Jo og blunker til Noor, ”men det kan også være lurt. ”

 

Og sånn blir det. Jo-Jo og Noor setter kursen til høyre rundt byen og Jean og prins Tell går til venstre. Jade og Tjueåtte går rett igjennom byen.