IS_i0015.png
Kapittel 4

Konfrontasjonen

Når alle er samlet til kveldsmat, bestemmer Jade seg for å konfrontere tanten og onkelen om det hun har opplevd i løpet av dagen. Hun begynner med å fortelle at de tok blodprøve på skolen den dagen og ser at de andre stivner til.

 

”Mitt blod er krystallklart!”

 

Jade kikker granskende på tanten og onkelen. Spenningen rundt bordet er nå til å ta og føle på. Tanten og onkelen ser på hverandre.

 

”Historielæreren fortalte oss også om sagnet om isprinsessen.” Jade fortsetter.

 

”Og ...,” sier de.

 

”Er mitt navn egentlig Isabelle? Er jeg den forsvunne Isprinsessen?”

 

Tanten og onkelen forstår da at de ikke lenger kan skjule familiehemmeligheten.

 

”Dette var det ikke meningen at du skulle vite!” Tanten kikker på henne med kulde i blikket.

 

”Men ja, du er henne. Vi har tatt deg med hit fra Liomsabella for at Philip, eller Phillippe som han egentlig heter, skal arve tronen. Det kan dessverre ikke skje før fristen for å spise royaleplet er gått ut, 24 timer etter at du har fylt 18 år.

 

«Vi må derfor holde deg her litt til, helt til du blir 18 år!» Også onkelen blander seg inn i samtalen nå.

 

”Da vil du fryse til is. Dine foreldre vil heller ikke tine når du ikke kommer tilbake. Vi kan returnere til Liomsabella. Phillippe vil, som den neste i arverekken, kunne slå med gull-hammeren på isslottet og det vil tine. Slik tar vi over kongedømmet i Liomsabella, og dere vil forbli is.”

 

Jade kan nesten ikke tro sine egne ører.

 

”Men vi er jo familie! Hvordan kan dere gjøre dette mot meg og foreldrene mine?”

 

Jades stemmer brister og hun begynner å hulke. Så reiser hun seg plutselig opp og løper mot døren. Dessverre er onkelen raskere. Han løfter henne opp og bærer henne opp på loftet. Der låser han henne inne.

 

”Nå som du vet sannheten, må du være på loftet til du er fylt 18.”

 

Tårene renner. Jade setter seg ned på gulvet. Hun kan ikke fatte at noen kan være så slemme. Til og med hennes egen familie. Hun hører at det ringer på døren og kommer på at Jo-Jo og Jean skulle komme over. Hun håper tanten og onkelen ikke vil gjøre dem noe vondt, men siden tanten og onkelen ikke vet hvor mye Jean og Jo-Jo vet, så tar de dem med inn. De smiler og sier at Jade er i kjelleren. De lurer dem, slik at de kan låse dem inne i kjelleren.