Kapittel 27

Ny dag i Atlantis

 

Neste dag våkner Jade, Jean og Jo-Jo opp til en god frokost bestående av all verdens fisk og skalldyr. Etter måltidet sier Kongen at de kan dra av sted til museet for å få utlevert nøkkelhalsbåndet. Jade beklager at de må ta den med seg, men dronningen synes det er helt greit med tanke på hva de har gjort for Noor.

”Kjedet kan jeg alltids klare meg uten!” Hun vifter med armen. ”Det hadde vært mye verre å klare seg uten min datter!”

Noor får lov til å følge dem til museet som ligger noen kvartaler unna, men de får ikke lov til å svømme, så kongen har gitt beskjed om at en undervannsbåt skal stå klar til dem når de er ferdig til å dra. Snart sitter de alle fire i ubåten. En kaptein sitter foran og styrer. De kommer fram til museet og går inn den inngangen som blir koblet til ubåten. Museumssjefen har fått beskjed fra Kong Neptun om å gjøre klar halsbåndet og overlevere den til Noor når hun kommer. Noor får det overlevert, og hun gir den videre til Jade.

”Vær så god!” Hun gir Jade en klem. ”Og igjen tusen takk for hjelpen med Haien Hi.”

Hun har ikke før sagt navnet hans, før den store haisnuten hans viser seg i vinduet på museet. Alle skvetter til.

”Hva gjør han innenfor murene?” Noor kikker på museumssjefen. Hvorfor har portvaktene sluppet han inn?”

”Jeg skal gå for å sjekke, deres Majestet.” Museumssjefen forsvinner av gårde.

I det samme kommer Haien Hi svømmende i en voldsom fart mot vinduet. Han braker inn i vinduet, men heldigvis knuses det ikke. I stedet blir det en sprekk i veggen. Det begynner å renne inn vann.

”Nå er jeg redd det er ute med oss!” Jade ser skrekkslagen på vannet som silder gjennom sprekken.

”Nei da!” Noor prøver å berolige dem. ”Jeg er sikker på at museumssjefen har ringt til undervannspolitiet, og da kommer de med mange undervannsbåter og jager haien vekk.”

”Men museet fylles nå med vann og vi har ikke med oss dykkerutstyr. Vi kan ikke puste under vann!» Jean begynner også å bli redd nå.

”Å, det er sant sier!” Noor sperrer øynene opp. ”Hvordan kunne jeg glemme det?”

Vannet rekker dem snart til livet og de begynner å få panikk. Plutselig kommer Jade på at hvis de setter stenen som ligger inne i nøkkelen på plass i den største gullringen, så kanskje de nok et transportmiddel slik de har gjort tidligere. Det er i alle fall verd et forsøk. Jade tar den lille stenen ut av den blå nøkkelen og setter den i den største ringen. Plutselig kjenner de at alt begynner å snurre rundt og rundt i en stadig større fart. Til slutt går det så fort rundt at de ikke klarer å se hva som er rundt seg.