Kapittel 24

Glass-flyet

Når Jean omsider våkner, så ser hun seg forskrekket omkring. Heldigvis er det nå lyst ute. Så kommer hun plutselig på at hun er inne i en boble. Hun prøver å stikke hull på boblen med en hårspenne, slik at hun komme seg ut og vekke de andre, men boblen virker det som det er umulig å få hull på. Boblen hennes står parkert ved siden boblene til Jo-Jo og Jade som fortsatt sover.

 

”Jade kan sikker bruke gullsaksen og klippe oss ut.” Jean snakker høy til seg selv.

 

Hun prøver å rope til de andre at de skal våkne, men de hører henne ikke. Hun setter seg derfor ned for å vente til de våkner. Samtidig kikker hun seg rundt. Litt lenger bort står det parkert et glass-fly med propell. Snart våkner også Jade. Jean gjør tegn til henne at hun skal klippe seg ut. Jade tar opp saksen og ikke lenge etter er de ute av boblene. De blir enige og å erte Jo-Jo litt, så de vekker han med ett voldsomt bråk. Han skvetter, og jentene får seg en god latter.

 

”Hvilken dato er det i dag?” er det første Jo-Jo spør om når han våkner.

 

”Det er den 11.juni.» Jean peker på klokken. ”Kun tre dag igjen og vi har kun funnet tre av i alt sju nøkler. Dette blir et kappløp mot tiden, så la oss skynde oss videre. Ser forresten ut til at vi nå har fått et fly til fremkomstmiddel.”

 

”Flyet lar seg ikke åpne!” Jade har gått bort til flyet, men forstår ikke hvordan de skal komme seg inn i det. Det et skilt utenfor. Hun leser skiltet.

 

”Dimensjonsflyets drivstoff er skrelte gule bananer. En skrelt gul banan per person som ønsker å fly.”

 

”Da var det jo godt at vi tok med bananer!” Jade skreller bananen sin.

 

”Men vi kan jo ikke forlate denne dimensjonen før vi har funnet den grønne nøkkelen.” Jean kikker på sin gode venninne.

 

”Se her!” Jade viser Jean at inne i bananen ligger nettopp en grønn nøkkel sammen med bananen.

 

”Det var jammen flaks!”

 

Jo-Jo sukker lettet, samtidig som også han skreller sin banan. Jean gjør det samme og de putter de tre skrelte bananene på tanken til glassflyet.

 

”Nå er det bare et spørsmål om hvordan vi kommer oss inn i flyet.”

 

Jo-jo kikker rundt på flyet for å se om det finnes noen knapper de har oversett. Jade deler den grønne nøkkelen i to og tar den lille stenen ut og putter i den store gullringen. Nøkkelen legger hun i skrinet sammen med de andre nøklene. I det samme åpnes en dør til flyet. Ikke lenge etter er de på vingene og suser av gårde. De kikker ned på det fine landskapet under dem. Flyet flyr av seg selv, så de kan bare slappe av og kose seg. Det ser ut til at flyet har kurs mot et hav lenger bort i horisonten.

 

”Hver gang vi setter på plass en av stenene i ringen, så får vi automatisk et nytt transportmiddel til neste dimensjon.» Jo-Jo klapper i hendene. ”Hvor tror dere vi havner nå?”

 

”Vanskelig å si.” Jean kikker ut. ”Men jeg har en magefølelse på at vi nå kommer til å dra innom Atlantis.

 

”Håper vi har fylt nok skrelte gule bananer på tanken.” Jade tar en titt på flyets drivstoffmåler.

 

”Vi gjorde som vi fikk beskjed om og la på tre bananer, siden det stod at vi skulle legge på en skrelt gul banan per person per dimensjon.”

 

Jo-Jo får så vidt fullført setningen før flyet plutselig skjærer rett ned gjennom luften og setter kursen for vannet under dem.

 

”Hjelp!» Alle tre blir stive av skrekk.

 

”Nå styrter vi i vannet!”