Kapittel 21

Jungelen

Når Jade, Jo-Jo og Jean kommer ut på den andre siden av tunnelen, er de midt i den grønneste jungelen.

 

”Se, nå viser datoen på klokken min den 10. juni!” Jean er forvirret. «Det var jo litt rart.»

 

”Hva er det som er rart med det?” Jo-Jo kikker på Jean.

 

”Den har skiftet fra 9. til 10. uten at det har vært natt!”

 

”Vi får føye det inn i rekken av underlige ting!” Jade smiler, før hun igjen bli alvorlig. ”Hvis den nå er den 10 så har vi jo bare 4 dager igjen. Er det noen av dere som virkelig tror at vi kommer til å finne en prins på fire dager? Vi har jo ikke engang funnet et slott, bare en borg og et fyrstepalass.”

 

”Vi får bare forte oss enda mer.”

 

Jo-Jo åpner bildøren og de går nå ut av bilen og ser at den gule bilen er blitt grønn. Jade har skrinet med gullverktøyet under armen. De har så vidt kommet ut av bilen, når bildøren lukker seg, og bilen kjører tilbake gjennom tunnelen og tilbake til den 3. dimensjonen av seg selv.

 

”Nå er vi tydeligvis i den fjerde dimensjonen. Det ser ut til at vi må spasere selv herifra. Heldigvis har vi jo fortsatt hver vår boks.” Jo-Jo kjenner etter i lommen for å forsikre seg om at boksen fortsatt er der. ”Nei, den er borte!”

 

Jentene ser etter sine bokser, men også de er borte.

 

”Det ser ut til at vi bare får beholde de spesielle gavene i den dimensjonen de hører hjemme. Det ser med andre ord ut som vi mister dem når vi krysser fra en dimensjon til en annen. De flygende treskoene og paraplyen ble borte da vi gikk fra den andre til den tredje dimensjonen. Boksene vi fisket, og tankens bil forsvant nå da vi forlot den tredje dimensjonen for å gå over i den fjerde.”

 

”De gavene som vi fikk av Annabelle, ser det imidlertid ut til at vi får beholde.” Jade sender noen takknemlige tanker til Annabelle.

 

”Nå er det vel bare å ta beina fatt!”

 

Jo-Jo begynner å bevege seg videre gjennom jungelen og jentene følger etter. Jo lengre de kommer inn i jungelen, jo tettere er det med trær. Innimellom skvetter de til av noen brøl de hører. Ved et tilfelle er brølet så skremmende at Jo-Jo og jentene klatrer opp i hver sin palme. Jo-Jo ser ut til å ha valgt seg den største av palmene. Den strekker seg høyt over alle de andre. Han klatrer helt til toppen. Der kan han skue utover et stort område.

 

”Det er en diger pyramide litt lenger frem!”

 

Han roper til de andre og peker i en retning. Jade som fortsatt har skrinet under armen klarer ikke å klatre så høyt, men Jean hopper ned fra sin palme og klatrer opp til Jo-Jo.

 

”Ja, så sannelig! Hvordan kommer vi dit, tro?”

 

De blir så opprømt med tanken på pyramiden at de ikke lenger husker brølene de hørte tidligere. Alle tre klatrer ned igjen fra palmene og sammen prøver de å stake ut kursen mot pyramiden. Ikke lenge etter står de foran den. Pyramiden er høy og har som alle andre pyramider en spiss på toppen. De spaserer en runde rundt den, men de finner ingen dør.

 

”Det må jo være en inngang her ett eller annet sted!» Jo-Jo finkjemmer veggen.

 

 ”Vi fikk jo noen stikkord og gåter fra Annabelle som vi kunne bruke hvis vi stod fast.» Jade åpner skrinet og tar ut stikkordet for Boble-jungelen.

 

”Tidsslusen!” Hun tar også opp gåten og leser den. ”Der fire ender, møter ingen ende, kan alt hende. Gule er de og høyt henger de!”

 

”Nok en underlig variant!” Jo-Jo sukker. Han vet ikke om han skal le eller gråte av de merkelige gåtene-

 

Jade rister på hodet og ser på Jean for å se om hun forstår gåten.

 

”Pyramiden har jo fire ender.” Jean tenker seg om. ”Hvis det finnes en tidssluse inni pyramiden, så har jo den ingen ende. Slik møter jo fire ender ingen ende, men hvordan kommer vi inn i pyramiden tro. Jeg tror kantene på pyramiden har en sentral plass siden de er nevnt i gåten.”

 

Jean går bort og undersøker det ene hjørnet på pyramiden.

 

”Her er det et nøkkelhull! Et gult nøkkelhull. Vi kan prøve med den gule nøkkelen.”

 

Jade og Jo-jo har nå også kommet bort til Jean. Jade løfter på lokket og tar ut den gule nøkkelen og gir den til Jean som setter den i det gule nøkkelhullet.

 

”Den passer!”  Hun vrir den rundt.

 

Alle tre ser spent på pyramiden og forventer at en dør skal åpne seg, men ingen ting skjer.

 

”Da må vi kanskje sette en nøkkel i hvert av de tre hjørnene på bakken.»

 

Jean kikker på Jade som tar opp den oransje nøkkelen og gir den til Jo-jo. Selv tar hun den røde nøkkelen og så går de til hvert sitt hjørne.

 

Jo-Jo skal til å sette nøkkelen i hullet på det ene hjørne når han ser at nøkkelhullet er rødt.

 

” Vent! Han roper til Jade. ” Vi må bytte, fordi vi har feil nøkkel i forhold til fargen på hullet.”

 

De bytter om og like etter sitter alle tre nøklene i de riktige hullene. De vrir om og nå deler alle veggene på pyramiden seg i to og de kan gå inn fra hver sin side.

 

”Vi må huske å ta med nøklene i tilfelle vi trenger dem senere!”

 

Jade tar ut den røde nøkkelen og putter den i skrinet. Jean og Jo-jo tar også ut nøklene igjen og gir dem til Jade som også putter dem i skrinet. Deretter forter de seg inn i pyramiden. De har ikke før kommet inn før veggene igjen trekker seg sammen. Til tross for at pyramiden ikke har noen vinduer, så er det heldigvis ikke mørkt der.

 

”Se der!” Jo-Jo peker på et stort tannhjul som går rundt. Ved siden av hjulet er det noen knapper og over knappene noen tall.

 

”Tallene ser ut som en dato!” Jean ser på klokken. ”Ja, det er datoen for i dag.”

 

”Og tallene kan endres!”

 

Jo-Jo vrir på den knappen som står under årstallet. Plutselig begynner tannhjulet å rotere. Først sakte og så fortere og fortere. Tilslutt går det så hurtig rundt at de må sette seg ned for ikke å bli blåst overende. Deretter sakker tannhjulet farten og snart står det igjen stille. Idet hjulet stopper, går veggene til side og Jo-Jo og jentene reiser seg og går ut.”