IP_07.png
Kapittel 6

Dimensjonsheisen

I huset under loftet leter tanten, onkelen og fetteren til Jade etter kisten med gull-verktøyet og fødselsattesten til Jade. Det er 14 år siden tanten gjemte den og nå hun kan ikke huske hvor. Så kommer hun plutselig på det.

 

”Å nei, kisten er på loftet!» Tanten er stresset. «Kan Jade har funnet den?»

 

Alle tre løper nå opp på loftet, men oppdager at Jade og vennene hennes har stengt døren fra innsiden.

 

”Elendige småkryp!”

 

Onkelen er virkelig sint nå. Han skriker høyt gjennom døren. ”Bare vent til jeg får tak i dere!”

 

Jade hører onkelen skrike på andre siden av døren og forstår at det bare er snakk om kort tid før onkelen får åpnet den. Hun griper raskt kisten og rullene. Sammen med vennene forsvinner hun inn i heisen. Ifølge brevet skulle de finne dimensjonsheisen og bruke hammeren klokt. Heisen har de jo allerede funnet, men hva menes med å bruke hammeren klokt tro? Jade tar opp gull-hammeren av kisten og kikker på den. Plutselig får hun en idé. Hun løfter hammeren og knuser glasset rundt de syv knappene på veggen i heisen. Da blir knappene i alle regnbuens farger tilgjengelig.

 

”Vi må nok trykke på en av disse knappene, men hvilken?”

 

Jade ser rådvill på vennene.

 

”Det haster!

 

Det er nok ikke lenge før de sprenger døren inn til loftet nå.” Jo-Jo følger med på døren gjennom vinduet på heisen.

 

”La meg se. Den fiolette er nesten gjennomsiktig og må være isriket Liomsabella. Den blå kan være ishavsrike Atlantis, siden havet er blått. Den grønne er sikkert Boble-jungelen for jungelen er jo grønn. Jeg tror den indigo er Lateroma og det er der du vil finne prinsen, siden indigo er den høyeste frekvens for kjærlighet. Brevet sa vi skulle søke råd i De Vises Land. Det må da være enten den røde, oransje eller gule knappen. Jeg leste engang noe om en gul Labyrint og jeg forbinder Zoolandia med Oransje. Magefølelsen min sier at det er den røde knappen som er kursen mot De Vises Land.”

 

Jean peker på den røde knappen og Jade forter seg å trykke på den. Det rister og hviner litt i heisen før alt blir helt stille. Jo-Jo dytter forsiktig på døra, men den lar seg ikke rikke. Begge jentene hjelper til og nå spretter døren opp. Alle tre ramler overraskende ut på noe som ligner en sklie. De rutsjer av gårde nedover sklien uten å kunne styre ferden. Til slutt ramler de ned i et rom med masse små røde baller som rekker dem til livet. Fortumlet kaver de seg gjennom ballene og bort til døren. Dessverre er døren høyt opp på veggen. Jo-Jo og Jean løfter Jade opp slik at hun kan åpne døren. Heldigvis er det en taustige på baksiden av døren som Jade slenger ned til de andre som klatrer opp. Så legger de merke til at det rommet de nå befinner seg i har tre dører.

 

”Hvordan skal vi vite hvilken dør vi skal ta?” Jo-Jo kikker først på dørene, deretter på jentene.

 

”Siden vi har så dårlig tid, tror jeg vi må gå igjennom en dør hver. Den som finner Annabelle få spørre henne om hjelp til å finne prinsen. Jeg tar den første!»

 

Jade begynner å gå mot dørene og forsvinner snart gjennom den første døren.

 

”Da tar jeg den andre!” Jo-jo er snart borte han også.

 

Jean går så til den tredje døren.