IP_12.png
Kapittel 5

Ferden starter

Jo-Jo og Jean ser forskrekket på hverandre da det går opp for dem at de er innelåst i kjelleren til tanten og onkelen til Jade. De er nå sikrere enn noen gang på at Jade er den forsvunne Isprinsessen, men hvordan de skal finne henne? Jo-Jo begynner å finkjemme veggene i kjelleren. Han håper at det finnes en dør som kan få dem ut av kjelleren, slik at de kan finne Jade før noen skader henne. De forstår at det begynner å haste.

 

Jean har funnet en eske med noen ting oppi. Nå ruller hun ut en brevrull som viser seg å være Jades fødselsattest. Den viser at Jade er født 14. september. Det vet de jo allerede. De har vært i mange av Jades bursdager. Oppi esken ligger også en annen brevrull som er Isabelles fødselsattest. Der står det at hun ble født 14. juni.

 

”Det var rart!”

 

Jean klør seg i hodet et øyeblikk før hun plutselig nikker.

 

 ”Selvfølgelig! Det er jo samme dato som i sagnet!”

 

”Betyr det at Jade likevel ikke er Isabelle?” Jo-Jo snur seg rundt og kikker på Jean.

 

”Jeg tror det betyr at tanten og onkelen har forfalsket fødselsattesten, slik at Jade ikke skulle klare å spise royaleplet på fødselsdagen sin, hvis hun noen gang fant sannheten om at hun er den forvunnede isprinsessen.”

 

”Hvilken dato er det i dag?”

 

Jo-Jo har ikke klokke på seg, så han peker på klokken til Jean. Hun ser på klokken.

 

«Datoen i dag er 7. juni. Det betyr at vi har kun syv dager til å finne en prins til Jade, så hun ikke blir forvandlet til is.”

 

Jean sukker oppgitt.

 

”Se her!”

 

Jo-Jo har funnet et håndtak på veggen. Nå prøver han å dra i håndtaket og det kommer plutselig en dør til syne. Utenpå døren er det et skilt hvor det står skrevet «Dimensjonsheisen». Døren er så tung at han bare så vidt klarer å rikke den. Jean putter de to brevrullene i lommen og går bort til Jo-Jo for å hjelpe han. Sammen får de åpnet døren så mye at de klarer å åle seg igjennom den og ser at de nå befinner seg inni en heis. Det er syv knapper på veggen, men alle 7 knappene er inne i et glasshus, og kan derfor ikke trykkes på. I tillegg finnes det en stor sort knapp som virker å være tilgjengelig. Jo-Jo lukker døren fra innsiden av heisen og Jean trykker på den store sorte knappen. De hører det hvine, og heisen rører på seg. Den går oppover en stund, så stopper den. Jo-Jo og Jean dytter begge på døren. Når den endelig spretter opp, ramler de inn på loftet til Jade.

 

”Å, så glad jeg er for å se dere!”

 

Jade gir dem en god klem før hun forteller dem hva tanten og onkelen fortalte henne litt tidligere på dagen. Jean viser henne fødselsattestene, og de blir alle enige om at det haster med å komme opp med en god plan hvis de skal klare å finne en prins innen tidsfristen.

 

«Hva gjør vi nå?» Jo-Jo kikker på jentene.

 

«Først må vi komme oss vekk fra dette loftet. Kanskje denne kisten kan hjelpe oss med det.»

 

Jade viser dem den lille kisten som ligger under lemmen i gulvet.

 

”Jeg finner ikke den rette kombinasjonen og får derfor ikke åpnet skrinet!»

 

”Har du prøvd med tallkombinasjonen til navnet Isabelle?” Jean ser spørrende på Jade.

 

”Hva er det?” Jo-Jo rynker på nesen.

 

”13125335!”

 

Jean skriver ned tallene på en notisbok hun har i lommen og gir den til Jade, som taster inn tallene, men låsen rikker seg ikke.

 

”Hva hvis vi slår sammen alle tallene og opphøyer det i annen?”

 

Jade regner det fort ut og prøver igjen: Klikk. Denne gangen åpner skrinet seg. Oppi det ligger en gull-hammer, en gull-saks, et gull-eple, en gull-boks med to gullringer, samt to brev med gullforsegling. Jade tar ut det ene brevet og prøver å åpne det, men det lar seg ikke åpne.

 

”Prøv med gullsaksen! Du husker at kongen brukte den i sagnet.”

 

Jean tar ut gull-saksen av skrinet og gir den til Jade som prøver på nytt. Nå lar brevet seg åpne. Hun tar det ut av konvolutten og leser det.

 

”Skulle råd ønskes, kan det søkes i De Vises Land. Annabelle vil vite råd. For å komme til De Vises Land, må dimensjonsheisen benyttes.”

 

Konvolutten inneholder også et kart merket med ulike navn og dimensjonsnummer. Jade holder det opp slik at de alle kan iaktta det.

 

Dimensjon 1:     De Vises Land
Dimensjon 2:     Zoolandia
Dimensjon3:      Labyrinten
Dimensjon 4:     Boble-jungelen
Dimensjon 5:     Atlantis
Dimensjon 6:     Lateroma         
Dimensjon 7:     Liomsabella

Livets Tre – Regnbuebroen og de 7 regnbuenøklene 

 

”For å komme til Liomsabella slott går ferden gjennom syv dimensjoner. Finn dimensjonsheisen eller andre dimensjonsfremkomstmidler, bruk hammeren klokt og spør etter Annabelle.”