Isprinsessen_b.png
Kapittel 3

Blodprøven

Jade og vennene hennes er på vei til biologitimen.

”Pensumet i dag er læren om blodtyper.» Biologilæreren skriver på tavlen mens han fortsetter å snakke. «Det finnes fire forskjellige blodtyper. De er 0, A, B og AB. Dere skal i løpet av timen finne ut hvilken blodtype dere har selv.”

 

Elevene henter utstyret biologilæreren har satt frem til dem og begynner prosessen med å finne ut sin egen blodtype. Jean har akkurat funnet ut at hun har blodtype A. Jo-Jo har type B. Dette har de funnet ut ved å stikke seg i fingeren og blande blodet med en spesiell veske. Jade hører knapt nok etter. Hun sitter og dagdrømmer om isprinsessen. Plutselig skriker hun til. Jo-Jo stakk henne i fingeren uten at hun var forberedt på det. Hun retter seg opp på stolen og skal til å se noe, men blir plutselig helt målløs.

 

”Ååå!!!”

 

Jo-Jo og Jean ser på med store øyne når Jades krystallklare blod renner ut av fingeren. De tre vennene ser rart på hverandre. Er Jade den forsvunne Isprinsessen?

 

”Jeg trodde det bare var en historie og ikke at det virkelig var noen som hadde krystallklart blod!”

 

Jean rister forvirret på hodet. Jade ruller en serviett rundt fingeren slik at ingen av de andre elevene skal se at hun har krystallklart blod. Så slutter skoledagen og de kan forlate skolen. De er fortsatt i sjokk når de spaserer hjemover.

 

”Er det derfor jeg har kjent en slik tiltrekning til historien om Isprinsessen?”

 

Jade kikker spørrende på de andre, men verken Jean eller Jo-Jo har noe svar å komme med. Nå har de fått noe å tenke på. Er det dette tanten og onkelen har holdt hemmelig for henne? Har de kidnappet henne og hvorfor? Er det for at deres sønn skal arve tronen? Jade har 1000 spørsmål i hodet. Hun bestemmer seg for å konfrontere tanten og onkelen om det, og de tre vennene blir enige om at Jo-Jo og Jean skal komme bort til Jade senere på kvelden for å høre hvordan det går med konfrontasjonen.