IP_20.png
Kapittel 9

Puslespill

Jean har akkurat passert inn gjennom den tredje døren. Hun kommer inn i et stort rom. Det står et bord og tre stoler midt på gulvet. På veggene finnes store firkanter med motiver, men det er et eneste stort rot. Motivene passer ikke sammen. Det er et bilde av en arm et sted og et bilde av et ben et annet, samt en bit av en hest et annet sted. Et bilde av en kvart dør synes på den ene veggen, mens litt mer av døren finnes et annet sted. På én av firkantene er det tomt.

 

”Dette minner meg om et puslespill!” Jade tenker seg om et øyeblikk.

 

”Her må jeg selv flytte rundt på firkantene helt til motivet er blitt riktig og døren hel. Deretter kan jeg la den tomme firkanten være inne i døren slik at kan jeg gå gjennom den.”

 

Hun begynner å skyve en av firkantene bort der hvor det var tomt. På den måten får hun jo en tom plass et annet sted. Slik flytter hun rundt på firkantene helt til motivet er riktig og den tomme plassen blir til en åpen dør. Hun ser at motivet er et bilde av to unge gutter på hver sin hest. Den ene er mørk og rir en sort hest. Den andre er lys og rir på en hvit hest. Den lyse gutten har en krone på hodet. Deretter snur hun seg og går igjennom den åpne døren. Hun rutsjer så nedover en sklie og snart er også Jean forent med Jade og Jo-Jo i De Vises Land.