IP_15.png
Kapittel 7

Striper

Jade, som valgte den første døren, kommer nå inn i et rom som er helt stripete i fargene rødt og hvit. Både taket, veggene og gulvet er stripete. Ellers ser rommet helt tomt ut. Det har ikke et eneste vindu eller en annen dør enn den hun brukte for å komme inn i rommet.

 

”Hvordan skal jeg komme meg videre herifra, tro?

 

Hun snakker høyt til seg selv samtidig som hun tar noen forsiktig steg bortover det stripete gulvet. Plutselig snubler hun i noe og ramler ned i noe som er bløt.

 

”Hmmm? Hvordan var det mulig? Rommet var jo helt tomt!”

 

Jade begynner å kjenne rundt seg med hendene og så viser det seg at rommet slett ikke er tomt. Rommet har både en tv, stoler, et bord, en hylle, en peis m.m., men alt er i stripete rødt og hvit og går derfor i ett med veggene.

 

”Da er det sikkert en ny dør et eller annet sted også, men den er selvfølgelig også stripete og synes derfor ikke.”

 

Hun går forsiktig bort til veggen for ikke å snuble i noen av møblene som hun ikke kan se. På den tredje veggen hun tar på, kan hun kjenne døren. Selv håndtaket er stripete rødt og hvit. Hun tar tak i det og går igjennom døren. Der er det en ny sklie og hun sklir nedover og lander i en liten soppby. Hun ser seg forundret omkring. En hel by med sopper som hus. Det spaserer personer rundt i byen som ligner på Annabelle fra sagnet. Alle er små og har grønne alv-luer, samt røde tresko.

”Historievikaren! Han ligner også på disse personene.»

 

Jade smiler for seg selv. «For en søt liten by!»